Ranta-asukkaan opas jaossa Ihana Pälkäne -tapahtumassa ja kyläkiertueella

Suvi
24-sivuinen opaskirjanen ranta-asukkaille on jaossa kesän tapahtumissa.

Suvi-hanke julkaisee oppaan ranta-asukkaille. Se on ensi kertaa jaossa lauantaina 28.5. kello 10–17 Ihana Pälkäne -suurtapahtuman vesiosastolla U58, joka sijaitsee Honkasalin ja Rokkiliiterin välisellä ulkoalueella.

24-sivuisesta kirjasesta löytyy ohjeita muun muassa jätevesien käsittelyyn, rannan hoitoon ja niittoon, vieraslajien ja sinilevän torjuntaan sekä vesillä kulkemiseen ja rannoilla elämiseen. Vihko kertoo, mistä rehevöitymistä ja sinileviä ruokkivat ravinteet kertyvät ja miten jokainen voi vähentää niitä omassa koti- tai mökkirannassaan.

Ranta-asukkaan oppaasta otettiin 8000 kappaleen painos. Se on luettavissa myös Aito-sivuilla.

Ihana Pälkäne -suurtapahtuman jälkeen kirjasta jaetaan kesätapahtumissa ja Suvi-hankkeen tilaisuuksissa. Hanke on palkannut kesäksi kolme työntekijää, jotka jalkautuvat kylien tapahtumiin. Suvi-teltta ja esittelypöytä pystytetään kesän aikana noin 30 tapahtumaan. Kyläkiertue käynnistyy torstaina 9.6. kello 9–13 Luopioisten torilta. Lauantaina 11.6. Suvi-esittelypiste on kello 11–13 Aitoossa Anssin kaupalla ja kello 14–16 Rautajärven Avoimen kylät -tapahtumassa. Kesän tapahtumat päivitetään nettisivujen tapahtumakalenteriin.

 

Tagit