Suvi-kesätiimi kiersi uimarannoilla ja kesätapahtumissa

kesa23
Suvi-kesätiimissä piti uimarannoilla lapsille tehtävärataa, jossa pääsi suorittamaan Vesien ystävä -merkin.

Moi

Nimeni on Saga ja olin kaksi viikkoa Suvi-hankkeella kesätöissä.

Maanantaina 10.7. alkoi uimarantakiertueemme. Kiersimme Pälkäneen, Luopioisten ja Aitoon uimarantoja. Näillä rannoilla pystyi suorittamaan Vesien ystävä -merkin. Meillä oli kuusi kysymystä ja niihin vastaamalla sai merkin ja todistuksen.

Aloitimme maanantaina Pälkäneen Pakanrannalta. Seuraavina päivinä olimme Luopioisissa ja Aitoossa ja torstaina taas Pakalla. Rannoilla kävi yllättävän paljon väkeä. Saimme myös aikuisia kiinnostumaan hankkeestamme.

Lauantaina 15.7. menimme käymään Luikalan kesätorille pitämään pistettä. Pisteellä kävi paljon kiinnostunutta väkeä. Sunnuntaina pidimme pistettä Padankosken kotakahvilassa.

Seuraavalla viikolla jatkui taas uimarantakierroksemme. Päivät olivat kylmempiä ja tuulisempia, joten väkeä ei käynyt yhtä paljon kuin edellisviikolla.

 

Opettavaiset kesätyöviikot

Haluan kiittää kaikkia, jotka tekivät kanssani töitä. Opin paljon uutta, esimerkiksi miten vedenlaadun voi päätellä vesikasvien perusteella tai kuinka simpukat kertovat myös veden laadusta.

Mielestäni Suvi-hankkeen työ on tärkeää, koska he auttavat maanomistajia vähentämään ravinteiden pääsyä vesistöön. He myös kertovat ja neuvovat ihmisiä miten toimia oikein.

Myös kertovat myös lapsille, miten kuuluu toimia. Mitä aikaisemmin näistä asioista alkaa puhua, sitä normaalimpaa siitä tulee. Lapset oppivat jo nuorena, miten rannoilla kuuluu toimia ja miten tärkeää puhdas vesi on meille.

Suosittelen kesätyöpaikkaa Suvilla, jos haluat vaikuttaa asioihin ja pitää huolta siitä että vesistömme pysyy hyvinä.