Vesistölähettiläänä pääsi oppimaan ja vaikuttamaan

VESISTÖLÄHETTILÄÄT
Hertta Raivio, Annukka Linnainmaa ja Aaro Ylipää toimivat vesistölähettiläinä ensimmäisen kolmen viikon jakson ajan.

Meidän, ensimmäisten vesistölähettiläiden työjakso käynnistyi kesäloman alusta ja päättyy juhannuksena. Olemme oppineet tänä aikana paljon, kuten lisää tietoa vesistöistämme ja niiden voinnista, eliöistä ja rehevöitymisestä. Olemme myös kehittyneet kontakteissa ihmisiin sekä sisällön luomisessa sosiaaliseen mediaan. Olemme päässeet vaikuttamaan paljon muun muassa kuntalaisaloitteen muodossa.

Sosiaaliseen mediaan olemme ehtineet päivittämään tietoa tapahtumista, kuntamme suurimmista järvistä, vesistöjen kuormituksen vähentämisestä ja monista muista vesistöihin liittyvistä asioista. Olemme ottaneet haltuun Tiktokin, Instagramin, Facebookin ja Suvi-nettisivut. Myös seuraajia on saatu kerättyä lisää.

Olemme päässeet työn ohella näkemään paljon upeita kohteita vesistöjemme äärellä ja samalla myös oppineet ja informoineet muita näistä paikoista.

Koemme, että olemme herätelleet monia ihmisiä vesiensuojeluun ja lisänneet tietoutta vesien tilasta ja suojelusta. Uskomme ja toivomme, että työllämme tulee olemaan vaikutusta vesien hyvinvointiin juuri tietoisuuden lisäämisen avulla.

Toivomme, että vesistöjemme tila parantuisi ihmisten toimintatapojen muutosten ansiosta. Toivomme myös, että ihmiset ymmärtäisivät vesistöjemme arvon ja että vesiensuojelusta tulisi itsestäänselvä toimintatapa. Tällöin Suvi-hanke olisi tehnyt itsensä tarpeettomaksi.

Vesiensuojelulähettiläät Hertta, Annukka ja Aaro

Tagit