Haluaisitko parantaa omaa rantaa tai kotijärven tilaa – vesistönkunnostuskurssilla on vielä tilaa

opiston kurssi
Laskuojat kuntoon -kurssi kokoontuu kuutena tiistaina 7.9. alkaen.

Suvi-vesiensuojeluhankkeen ja Valkeakoski-opiston järjestämällä Laskuojat kuntoon -kurssilla on vielä tilaa. Mikäli kurssi voidaan toteuttaa lähiopetuksena, mukaan mahtuu 16 osanottajaa. Jos koronarajoitukset edellyttävät etäopetusta, osanottajarajoitusta ei ole.

Syyskuussa käynnistyvällä kurssilla pääsee suunnittelemaan oman rannan kunnostusta, esimerkiksi rannan niittoa tai ruoppausta. Lisäksi perehdytään laskuojien varsille rakennettaviin kosteikkoihin ja laskeutusaltaisiin, joilla voidaan vähentää järveen päätyvien ravinteiden ja kiintoaineen määrää.

Kuuden illan kurssi kokoontuu 7.9. alkaen joka toinen tiistai, vuoroviikoin Pälkäneen yhteiskoululla ja Luopioisten Mikkolan Navetalla. Kurssin aikana ehtii jalostaa omat kunnostussuunnitelmansa rahoitushakemuksiksi ennen syksyn hakukierroksen umpeutumista.

Kurssin vetäjänä toimii Suvi-vesiensuojeluhankkeen hankekoordinaattori Marja-Liisa Suomalainen. Hänen lisäkseen kouluttajina toimivat Pirkanmaan ELY-keskuksen ylitarkastaja Hanna Alajoki, Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen (KVVY) ympäristöasiantuntija Hanna Arola, KVVY:n hankejohtaja Janne Pulkka, Pitkäjärven kunnostusyhdistyksen kunniapuheenjohtaja Veikko Hoppula sekä Aapismaito Oy:n ja Rautajärven kartanon maatalousyrittäjät Pasi Mattila ja Jarmo Oesch, jotka ovat toteuttaneet tiloillaan vesienkunnostustoimia.

32 euron hintaiselle kurssille voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoittautuminen tapahtuu Valkeakoski-opiston sivujen kautta.

Tagit