Suvi-hanke kesällä 2022

nuoret
Suvi-hankkeen kesätyöntekijät jalkautuvat viimevuotiseen tapaan kesätapahtumiin kertomaan Pälkäneen vesistä ja niiden hyväksi tehtävästä työstä.

Vuonna 2021 aloitettu Suvi-hanke jatkuu tänäkin vuonna, mutta kesätiimi on muuttunut viime vuodesta. Hankkeessa työskentelee kolme kesätyöntekijää kesäkuun alusta heinäkuun loppuun asti.

Kesätiimin tehtävänä on tavoittaa ranta-asukkaita Pälkäneellä. Viime vuoden tapaan hankkeen kesätiimi kiertelee erilaisissa tapahtumissa (esimerkiksi toreilla) Pälkäneellä, sekä päivittää hankkeen sosiaalista mediaa.

Hankkeen viestintävastaava Tommi Liljedahl on koonnut ranta-asukkaan käsikirjan, josta löytyy monipuolisesti tietoa esimerkiksi vesien hoidosta, vesieliöistä ja niitosta. Tätä julkaisua kesätiimi jakaa tapahtumissa ja toreilla Pälkäneen alueella.

Suvi-hankkeen tarkoituksena on pyrkiä estämään Pälkäneen vesistöjen rehevöityminen, mihin tarvitaan jokaisen, myös ranta-asukkaiden panostusta. Hanke on saanut jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun saakka.

Suvi-hankkeella on tulossa muun muassa vesi-iltoja, joista ensimmäinen on maanantaina 27.6. Luopioisten Mikkolan navetalla klo 18 alkaen. Siellä kerrotaan järvien tilasta ja niiden hyväksi tehtävästä työstä. Paikalle tulee myös Susanna Pakula (Käymäläseura Huussi ry) esittelemään nykyaikaisia kuivakäymälöitä. Toinen vesi-ilta on keskiviikkona 29.6. Aitoon Kankahovissa klo 18 alkaen. Illan aiheina ovat rantojen niitto ja vieraslajit, paikalla asiantuntijoina muun muassa ELY-keskuksen vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen ja paikallinen kasviasiantuntija Tuomo Kuitunen. Paikan päällä on ilmainen kahvitarjoilu ja jaossa ranta-asukkaan käsikirjoja.

Suvi-hankkeen kesätiimi tulee olemaan hieman hiljaisempi median puolella, kesätiimimme päivittelee kumminkin Instagramia. Siellä kerrotaan tapahtumista, Pälkäneen vesistöistä sekä matonpesualoitteen etenemisestä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa pysyäksesi kuulolla hankkeessa tapahtuvista asioista!

Instagram: @aitosuvi

Facebook: Aito Suvi